Kaarten die nog via de post gaan: de trouwkaart

Ook al leven we in een digitaal tijdperk, er worden ook nog kaarten met de post verstuurd. Een bekend voorbeeld hiervan is de trouwkaart. Andere voorbeelden van kaarten die meestal per post worden verstuurd zijn kerstkaarten, verjaardagskaarten, uitnodigingen en rouwkaarten.

Kerstkaarten worden een aantal dagen voor het begin van de feestdagen verstuurd. Bij verjaardagskaarten is dit een dag voor de verjaardag en rouwkaarten worden enkele dagen tot enkele weken na het overlijden van een dierbare verstuurd. Bij trouwkaarten gaat het weer nét even iets anders. Gebruikelijk worden deze kaarten zes tot acht weken voor de grote dag verstuurd. De gasten weten dan ruim op tijd dat er binnenkort een trouwfeest is. Stellen die in de vakantieperiode trouwen, kunnen hun uitnodigingen het beste ruim twee maanden van tevoren versturen. Zo voorkomen ze dat veel genodigden op vakantie zijn tijdens de grote dag.

Het is ook mogelijk om een half jaar voor de trouwdatum alvast een eerste herinneringskaartje naar de genodigden te sturen. Zo’n uitnodiging wordt ook wel een ‘Save the Date’ kaart genoemd. Dit kan een papieren exemplaar zijn, maar ook een digitale kaart. In deze uitnodiging wordt de datum van het huwelijk aangekondigd.

Tags: ,