Inbreker bij de kraag gevat dankzij track & trace

Een inwoner uit Hilversum kwam ongeveer twee geleden na het wakker worden tot de ontdekking dat er was ingebroken in zijn woning. Naast sleutels, tassen en eet- en drinkwaren waren was ook de auto en de smartphone gestolen.

Het stelen van de smartphone was echter een minder slimme zet van de inbreker. Een smartphone kan vandaag de dag met behulp van speciale track & trace apps eenvoudig worden opgespoord. Het slachtoffer van de inbraak kwam dan ook al snel achter het adres van de inbreker.

De auto die werd gestolen stond voor het huis van de inbreker geparkeerd en daardoor had de politie weinig moeite om de man te arresteren en de voorwerpen in beslag te nemen. Naast de auto werden ook de tassen, sleutels en smartphone teruggevonden.

Track & trace is een technologie die in het verleden en het heden vooral veel bij bedrijven wordt toegepast. De systemen worden daar onder andere gebruikt om kostbare voorwerpen en auto’s in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat deze niet kunnen worden gestolen. Daarnaast wordt track en trace in het bedrijfsleven ook veel gebruikt om informatie van voertuigen uit te lezen en het plannen van onderhoud en ritten te vereenvoudigen.

Tags: , ,