Gelegenheid

Gelegenheden voor een kaartje

We hebben natuurlijk net de beste gelegenheid om een kaartje te sturen achter de rug en kerst en Nieuwjaar was in Nederland weer een groot succes als het aankomt op het sturen van kaarten met de post.

Er zijn natuurlijk ook vele andere gelegenheden om een leuke kaart te sturen, bijvoorbeeld als iemand jarig is, als iemand gaat verhuizen, als er een baby is geboren, met Pasen, met Valentijnsdag of als iemand ziek is. Het zijn allemaal zeer normale gelegenheden waarop we in Nederland regelmatig een kaart op de bus doen om mensen te feliciteren of een hart onder de riem te steken.

Toch zijn er ook nog andere leuke gelegenheden waarop het eigenlijk minder gebruikelijk is om een kaartje te sturen. Het is bijvoorbeeld erg leuk om mensen op hun trouwdag een kaart te sturen of om mensen die op vakantie gaan een fijne vakantie te wensen per kaart. Daarnaast is het ook leuk om mensen die voor een belangrijke gebeurtenis staan een steuntje in de rug te geven met een kaartje.

succes-met-je-levenHoewel we in Nederland vooral kaarten sturen om mensen te feliciteren of prettige dagen te wensen is het sturen van een kaartje om iemand succes te wensen ook erg attent en sympathiek. Zo kun je bijvoorbeeld voor de eindexamens een kaartje sturen om iemand succes te wensen of iemand succes wensen met een belangrijke presentatie. Zij zullen het kaartje zeer zeker op prijs stellen en wellicht zelfs beter presteren!