Digitale kaart

De digitale kaart

Tegenwoordig maakt vrijwel iedereen gebruik van het internet en daardoor is het vandaag de dag ook mogelijk om in plaats van een normaal kaartje een digitale kaart te sturen. Verschillende fabrikanten van kaarten, waaronder bijvoorbeeld Hallmark, bieden tegenwoordig ook de mogelijkheid om een kaart per email te sturen.

Het is een stuk eenvoudiger dan het sturen van een echte kaart; je hoeft niet meer naar de winkel, er zijn geen postzegels nodig en een tripje naar de brievenbus of het lokale postkantoor is ook niet meer benodigd.

Je kunt gewoon naar een website voor het versturen van digitale kaarten gaan, daar een leuke kaart uitzoeken en vervolgens de tekst en het email adres van de ontvanger invoeren. Lekker gemakkelijk, het is gratis en de kaart wordt bovendien direct bezorgd.

Toch is het ontvangen van een digitale kaart vaak niet zo leuk als het ontvangen van een echt kaartje. Hoewel er digitaal meer mogelijkheden zijn, zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een kaart met een filmpje en geluiden te sturen, geeft een digitale kaart vaak toch een minder persoonlijk gevoel.

Daarnaast komen kaarten die digitaal worden verstuurd soms in het spamgedeelte van het postvak terecht, waardoor de ontvanger de kaart wellicht niet eens opmerkt. Het is vaak bij het sturen van een digitale kaart dan ook een goed idee om te vragen of de kaart is ontvangen.

Voor mensen die van de gemakken van een digitale kaart willen genieten, maar liever het persoonlijke gevoel van een echte kaart willen afgeven is er ook nog een derde optie. Er zijn tegenwoordig tal van diensten die echte kaarten versturen zonder dat je hiervoor zelf naar de winkel hoeft te gaan.

symbool-van-de-e-maile-mail-het-digitale-post-spam-binaire-code-thumb18212467Je kunt op de website van deze diensten een kaart selecteren en een tekst invoeren en de kaart zal daarna als echte kaart naar het opgegeven adres worden verstuurd. Deze diensten zijn uiteraard niet gratis, maar het is relatief goedkoop, je hoeft zelf de deur niet meer uit en de ontvanger zal bovendien een mooie, persoonlijke kaart ontvangen.